T: +31 (0) 6 55 95 38 71| E: info@middenwegvledderbv.nl

20 januari 2017
De Martien Zandwijk Prijs is dit jaar toegekend aan Hans van der Heijden. De lelieteler uit Vledder, Drenthe, zet zich sterk in voor verduurzaming van de lelieteelt.
 

De dochter van Van der Heijden nam de Martien Zandwijk Prijs donderdag 19 januari in ontvangst tijdens de KAVB Ledendag in Sassenheim. De prijs is vernoemd naar de oprichter en eerste voorzitter van het Milieuplatform Bloembollen. De in 2013 overleden Martien Zandwijk was een groot voorvechter van duurzaamheid en het bloembollenvak.


ROL knokt voor verduurzaming hele sector

Hans van der Heijden heeft zich afgelopen jaren vol energie ingezet voor het verduurzamen van de lelieteelt. Kees Stoop, voorzitter van het Milieuplatform Bloembollen: “Hij krijgt deze prijs niet alleen voor het verduurzamen van zijn eigen bedrijf, maar juist ook omdat hij als voorzitter van Regionaal Onderzoek Lelieteelt (ROL) knokt voor verduurzaming van de hele sector.”


Constructief overleg omwonenden

Het vele onderzoek van ROL met de inmiddels befaamde ROL-dagen in augustus, waar afgelopen jaar weer zo’n 200 vakgenoten en tachtig beleidsmakers waren, dragen in belangrijke mate bij aan kennisontwikkeling over verduurzaming van de lelieteelt. “De inzet van Van der Heijden voor constructief overleg met omwonenden is ook een belangrijke factor in de toekenning van deze prijs”, aldus Stoop.

Kees Stoop reikte de prijs uit samen met John Huiberts, biologische bloembollenteler en met de coöperatie NLG Holland vorig jaar winnaar van de Martien Zandwijk Prijs. De prijs, ingesteld door de KAVB, bestaat uit een sculptuur van glaskunstenaar Linda van Huffelen.

Contactgegevens

De Middenweg Vledder B.V.
Leliekwekerij & Akkerbouw
Middenweg 4
8381 XM Vledder - Nederland (Drenthe)
Telefoon: +31 (0) 6 55 95 38 71
E-mail: info@middenwegvledderbv.nl

Partly Cloudy

0°C

Vledder

Partly Cloudy

Vochtigheid: 100%

Wind: 14.48 km/h

  • 03 Jan 2019

    Scattered Showers 5°C 0°C

  • 04 Jan 2019

    Rain 6°C 3°C