T: +31 (0) 6 55 95 38 71| E: info@middenwegvledderbv.nl

24 augustus 2016

Hans van der Heijden, voorzitter van Stichting Regionaal Onderzoek Lelieteelt, heeft de nieuwe Milieubelastingskaart lelie 2016 in ontvangst genomen tijdens de open dag van de stichting. Hij was blij dat CLM voor alle lelietelers de meest recente informatie over de milieubelasting van gewasbeschermings-middelen, weer handig bij elkaar op één A4 heeft geplaatst. Met deze kaart kunnen telers een keuze maken voor de minst schadelijke middelen.

Milieubelastingskaart
CLM heeft een nieuwe, actuele Milieubelastingskaart lelie uitgebracht. Op de kaart zijn alle gewasbeschermings-middelen die zijn toegelaten in de lelieteelt opgenomen, samen met de milieubelastingspunten voor water- en bodemleven en voor grondwater. Ook staat er informatie in over eventuele schadelijkheid voor nuttige insecten, zoals bestuivers en bestrijders, en is de gevarencode voor de toepasser bijgevoegd. De Milieubelastingskaart is gebaseerd op de nieuwste Milieumeetlat voor gewasbeschermings-middelen 2016. CLM houdt de Milieumeetlat jaarlijks up-to-date zodat telers over de meest actuele informatie kunnen beschikken.
 
Milieuwinst door slimme keuzes
De milieubelastingskaart laat zien dat er grote verschillen bestaan tussen middelen. Door slimme keuzes te maken kunnen telers grote milieuwinst boeken. Het terugdringen van normoverschrijdingen in oppervlaktewater en grondwater draagt ook bij aan behoud van een effectief middelenpakket.
 
Stichting Regionaal Onderzoek Lelieteelt
Hans van der Heijden, voorzitter van Stichting Regionaal Onderzoek Lelieteelt, heeft de kaart tijdens de open dag ontvangen. Hij was er zichtbaar blij mee, omdat alle actuele informatie voor de lelie nu weer bij elkaar staat. Lelietelers kunnen per direct met de kaart aan de slag. De kaart is zonder kosten beschikbaar en ook digitaal te vinden op www.milieumeetlat.nl (onder Gratis downloads).

Contactgegevens

De Middenweg Vledder B.V.
Leliekwekerij & Akkerbouw
Middenweg 4
8381 XM Vledder - Nederland (Drenthe)
Telefoon: +31 (0) 6 55 95 38 71
E-mail: info@middenwegvledderbv.nl

Partly Cloudy

0°C

Vledder

Partly Cloudy

Vochtigheid: 100%

Wind: 14.48 km/h

  • 03 Jan 2019

    Scattered Showers 5°C 0°C

  • 04 Jan 2019

    Rain 6°C 3°C