T: +31 (0) 6 55 95 38 71| E: info@middenwegvledderbv.nl

Afgelopen week zijn er door een aantal grotere exporteurs van bloembollen een week lang de Dutch Lily Days georganiseerd. De bedrijven zijn allemaal gevestigd in Noord- en Zuid-Holland.

Het is voor de bollentelers op dit moment erg spannend. De weergoden voorspellen vorst in de komende twee nachten. Voor ons geeft dat nogal wat onrust. Wij hadden dan ook geen rustige Paasdagen.

Als ondernemer in Nederland en zeker als agrariƫr is het erg belangrijk dat je de dingen zuiver ziet in het leven. Dat kan in een fractie van een seconde zomaar anders zijn. Midden in het vuur van de oogst is mij dat overkomen; vandaar dat het een poosje stil was van mijn kant en er geen column van mijn hand verscheen. Op 4 november werd ik onverwacht geconfronteerd met een herseninfarct zoals bleek in het ziekenhuis.

Inmiddels heb ik al herhaaldelijk meegemaakt waar deze vogel het spreekwoord aan te danken heeft. Nu in september zie je de kievieten niet meer in de gewassen lopen.

In 2009 is de Waddenzee, in 2010 de grachtengordel in Amsterdam en in 2014 de Van Nellefabriek bestempeld tot UNESCO Werelderfgoed. Sinds het ontstaan heeft Nederland 10 gebieden erkend.

Deze dagen lopen van 20 juli tot 20 augustus. De naam komt van het feit dat de zon en het sterrenbeeld Grote Hond (Sirius) dan tegelijk opkomen. Een maand benauwd, lang, warm, loom en klammig weer, lekker voor alle toeristen - maar als je aan het werk bent is het niet altijd zo lekker.

 

 

In januari van dit jaar sta ik met een paar collega’s te praten bij de mechanisatie beurs in Huizen.
Voor de niet insiders, er is elk jaar een aparte beurs voor het bollenvak. 

Contactgegevens

De Middenweg Vledder B.V.
Leliekwekerij & Akkerbouw
Middenweg 4
8381 XM Vledder - Nederland (Drenthe)
Telefoon: +31 (0) 6 55 95 38 71
E-mail: info@middenwegvledderbv.nl

Partly Cloudy

0°C

Vledder

Partly Cloudy

Vochtigheid: 100%

Wind: 14.48 km/h

  • 03 Jan 2019

    Scattered Showers 5°C 0°C

  • 04 Jan 2019

    Rain 6°C 3°C