T: +31 (0) 6 55 95 38 71| E: info@middenwegvledderbv.nl

Als ondernemer in Nederland en zeker als agrariƫr is het erg belangrijk dat je de dingen zuiver ziet in het leven. Dat kan in een fractie van een seconde zomaar anders zijn. Midden in het vuur van de oogst is mij dat overkomen; vandaar dat het een poosje stil was van mijn kant en er geen column van mijn hand verscheen. Op 4 november werd ik onverwacht geconfronteerd met een herseninfarct zoals bleek in het ziekenhuis.

Ergens was een stukje plaque losgeraakt in mijn halsslagader en in mijn hoofd zorgde dit voor een verstopping in een deel van de hersenen.Als ondernemer in Nederland en zeker als agrariƫr is het erg belangrijk dat je de dingen zuiver ziet in het leven. Dat kan in een fractie van een seconde zomaar anders zijn. Midden in het vuur van de oogst is mij dat overkomen; vandaar dat het een poosje stil was van mijn kant en er geen column van mijn hand verscheen.

Op 4 november werd ik onverwacht geconfronteerd met een herseninfarct zoals bleek in het ziekenhuis. Ergens was een stukje plaque losgeraakt in mijn halsslagader en in mijn hoofd zorgde dit voor een verstopping in een deel van de hersenen.Zelf had ik dat niet direct door, het enige wat ik lastig vond dat ik maar slecht uit mijn woorden kon komen. "Dat is dan toch voor het eerst", zeiden mijn vrienden. Dan moest er toch wel iets ernstigs aan de hand zijn. Iedereen in mijn omgeving -behalve ikzelf - was erg geschrokken en of ik toch wel serieus wilde blijven. Vaak heb ik het bij anderen gebruikt, het gekscherende  "die heeft ze niet allemaal op een rijtje". En nu was ik zelf aan de beurt. In mijn hoofd al bij zin 3, struikelde ik over een woord in zin 1. Automatisch ga je dan wat omtrekkend gedrag vertonen door andere omschrijvingen te gebruiken voor woorden waar ik niet op kon komen. Daarmee bracht ik mezelf dan weer in de war. Heel lastig.

Uiteindelijk ben ik nu 4 maanden verder en zeker mede ondersteund door de logopedie lukt het me weer redelijk om een gesprek te voeren. Wanneer meerdere personen aan een gesprek deelnemen blijft het wel lastig. Teveel signalen van verschillende kanten en ik kan er geen touw meer aan vastknopen. Dan krijg ik dus het gevoel dat ik alles niet op een rijtje heb. Ik ondervind nu aan den lijve hoe dat voelt. En dan weer zegt iedereen: "wees nu maar blij, het had veel erger kunnen zijn". Daar koop ik ook niet veel voor, maar goed dat ik mijn brood niet hoef te verdienen in de politiek. Die politici praten deze dagen de blaren op hun tong en ook bij hen kan ik niet anders zeggen dat het niet zeker is of zij het wel steeds allemaal op een rijtje hebben.Ik kan niet doen of er nooit wat is gebeurd. Ik hoop wel dat ik het achter me zal kunnen laten, ik heb nog zoveel mooie plannen. Het leven is voor mij altijd al veel te kort. Ik kijk ernaar uit om nog een hele rij columns te schrijven, en weer alles op een rijtje te hebben!

Hans van der Heijden

Contactgegevens

De Middenweg Vledder B.V.
Leliekwekerij & Akkerbouw
Middenweg 4
8381 XM Vledder - Nederland (Drenthe)
Telefoon: +31 (0) 6 55 95 38 71
E-mail: info@middenwegvledderbv.nl

Partly Cloudy

0°C

Vledder

Partly Cloudy

Vochtigheid: 100%

Wind: 14.48 km/h

  • 03 Jan 2019

    Scattered Showers 5°C 0°C

  • 04 Jan 2019

    Rain 6°C 3°C