T: +31 (0) 6 55 95 38 71| E: info@middenwegvledderbv.nl

Lelies zijn een prachtig product, met wereldwijd nog volop kansen als snijbloem. Er komt steeds meer waardering voor dit product, mede door de betrouwbaarheid, geur, kleur en rijke bloei.

Van oorsprong komen lelies verspreid over het gehele Noordelijk halfrond voor. De witte ‘Madonna- lelie’ (Lilium candidum) is het symbool van reinheid, maagdelijkheid en kuisheid. Op veel schilderijen wordt deze lelie om die reden afgebeeld. De Franse koning Lodewijk gebruikt de lelie omstreeks 1150 op zijn schild als symbool voor zijn naam (Louis of Loys) en macht. In kloostertuinen wordt de lelie geteeld als grondstof voor medicamenten en de geurende bloem wordt als decoratie gebruikt in de eredienst.

Ook in de hyrogliefen van de Egyptenaren was reeds al sprake van de prachtige, maagdelijke schoonheid van de lelie. Waarschijnlijk waren deze toen nog niet in Drenthe geteeld...

Drenthe heeft tevens een 'wilde' lelie, de roggelelie. Een oranje bloem welke nog steeds in het wild voorkomt, deze is ook in Duitsland te vinden.

Contactgegevens

De Middenweg Vledder B.V.
Leliekwekerij & Akkerbouw
Middenweg 4
8381 XM Vledder - Nederland (Drenthe)
Telefoon: +31 (0) 6 55 95 38 71
E-mail: info@middenwegvledderbv.nl

Partly Cloudy

0°C

Vledder

Partly Cloudy

Vochtigheid: 100%

Wind: 14.48 km/h

  • 03 Jan 2019

    Scattered Showers 5°C 0°C

  • 04 Jan 2019

    Rain 6°C 3°C