T: +31 (0) 6 55 95 38 71| E: info@middenwegvledderbv.nl

Het woord duurzaamheid omvat voor ons de huidige en toekomstige behoefte van personeel, afnemers en omwonenden zonder dat wij schade toebrengen aan mensen, het milieu, de economie en werkplezier.
 
Een actueel onderwerp is het gebruik van gewasbescherming, zowel op het land als op het erf. Regelmatig krijgen wij vragen waarbij het zichtbaar wordt dat ‘de niet agrariër’ geen idee heeft wat er op het boerenerf zich afspeelt. Voor ons de opdracht om de tijd te nemen voor deze mensen die vragen hebben waarom wij bepaalde dingen doen.
Zo hebben we de laatste jaren flink geïnvesteerd in machines en werkwijze om bloembollen voor het planten te ontsmetten op een manier waarbij nog een fractie van een gewasbeschermingsmiddel nodig is dan voorheen. Hierbij besparen wij kosten m.b.t middelenaankoop, hebben we een machine die automatisch de juiste hoeveelheden doseert en van af de heftruck bediend kan worden. Daarbij geeft het een middelenreductie waarmee we het milieu besparen en de bol nog voldoende bescherming geven tegen ziektes en plagen.
 

Op het land

 
Ook op het land worden extra inspanningen gedaan om meer duurzaam bezig te zijn. Er wordt contact gezocht of aangeboden om vragen te beantwoorden van de omwonenden. Ook wordt er telkens gekeken naar de nieuwste spuittechnieken, denk hierbij aan doppenkeuze, gps, frequenties, spuitmomenten en middelenkeuzes. Het lastigste om uit te leggen aan de omwonenden blijft de frequentie. Door de huidige ‘zachte’ werking en de lagere dosering van de middelen zullen we vaker een gewasbescherming moeten uitvoeren. Naast de traditionele middelen worden steeds vaker ‘groene’ middelen gebruikt. Ook deze middelen worden met de veldspuit toegediend. U blijft dus ook in de toekomst de veldspuit zien, wellicht dus vaker. De praktijk wijst uit dat omwonenden dit als meer bedreigend ervaren, echter is dit beeld berust op onwetendheid. Na een gesprek of rondleiding op ons bedrijf zien we meer begrip en waardering voor ons werk. Dit vergroot ons werkplezier.
 

Ontsmetting


Voor ontsmetting hebben wij geinvesteerd in schuimapparatuur om individueel kisten te kunnen ontsmetten. De kisten zullen dan zelf alleen aan de binnenkant in contact komen met de middelen waardoor er minder kans is dat de middelen in het milieu komen. Tevens wordt hierdoor voorkomen dat de aanwezige virussporen niet door meerdere kisten besmet wordt. Vaak blijven er stukjes van bollen en dus ook besmette stukjes achter in de baden die zorgen voor kruisbesmettingen.

Contactgegevens

De Middenweg Vledder B.V.
Leliekwekerij & Akkerbouw
Middenweg 4
8381 XM Vledder - Nederland (Drenthe)
Telefoon: +31 (0) 6 55 95 38 71
E-mail: info@middenwegvledderbv.nl

Partly Cloudy

0°C

Vledder

Partly Cloudy

Vochtigheid: 100%

Wind: 14.48 km/h

  • 03 Jan 2019

    Scattered Showers 5°C 0°C

  • 04 Jan 2019

    Rain 6°C 3°C